Vložil Magda3 (bez ověření), 5. Květen 2015 - 13:00

Nemám problém zaplatit advokáta. Nevadilo by mi ani to, že na tom v případě vyhraného sporu budu něco tratit. Vadí mi ale, že advokáti berou velké peníze a při tom úroveň jejich vědomostí je mizerná.

Chápu že máme NOZ a že to není pro advokáty jednoduché. A chápu, že právníci chodí na školení a že zkrátka vezmou informace od kolegů jako fakt. To všechno se dá pochopit. Nechápu ale, že neumí své stanovisko (ať už ho slyšeli kdekoli) obhájit. Argumentace rádo by dobrých právníků je otřesná a nevím, zda se dají vůbec nazvat argumentací.

Hájit svá práva něco stojí, všechno mít zadarmo nemůžeme. Svoboda je drahá a všechno je o prioritách. Není to ale jenom o penězích. Není možné spoléhat se na právníky, kteří všechno vyřeší za nás. Je potřeba zapojit vlastní šedou kůru mozkovou.

To podstatné co máme, je právo volby. Je tedy na každém z nás, jak se rozhodneme. Zda nám stojí za to o svá práva bojovat a platit, nebo zda budeme mít klídek a někdo jiný bude rozhodovat za nás. Která z variant Vás vlastně vyjde dráž?

..... a hádejte, do které kategorie spadne většina vašich spoluvlastníků.

I tak přeji pěkný den.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.