Vložil tristone, 15. Duben 2015 - 8:48

Předně je důležité si ujasnit, k čemu firma ten „přejímač“ používá. Tohle není žádný technický termín, takže z toho nepoznáme, co je to za zařízení a k čemu je.

Zaprvé nedejte na rychlé rady, že ho můžete jen tak sundat, když se nedohodnete. Jelikož jde o internet, vztahuje se na celou situaci ještě telekomunikační zákon a ten hraje spíš proti vám. Další velkou komplikací, obzvlášť ve spojení s telco zákonem může být tzv. „pokojný stav“. To zařízení už je tam zřejmě celkem dlouho a nikdo si nestěžoval. Takže provozovatel může argumentovat tím, že jste to vy, kdo se snaží dlouhodobý pokojný stav nyní narušit.

My máme na domě zařízení 4 internetových operátorů, z čehož 3 poskytují jen služby u nás v domě a jeden signál vysílá i dál. Máme s těmi třemi poměrně striktní a přísné smlouvy, ale pronájem neplatí, jelikož jde o služby pro nás. Účtujeme jim pouze náklady na elektriku.

Vyjímkou je ten vysílač, kde máme oddělené smlouvy na poskytování služeb pro nás (viz. výše) a na vysílaní mimo náš dům. Z té druhé smlouvy máme příjem 3.000 měsíčně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.