Vložil Korky0202, 3. Duben 2015 - 5:25

Revize plynu je pro Vás i pro vlastníky závazná a jste povinni do určitého data vady uvedené v revizní správě odstranit. Není k tomu potřeba souhlas Shromáždění, protože odstraňujete závadu, která ohrožuje majetek a zdraví jednotlivých vlastníků, kteří si to nemusí uvědomovat.

Stejně se můžete jako Výbor zachovat, pokud v revizní správě jsou nedostatky v bytových jednotkách a vlastník bytové jednotky je do uvedeného data v revizní správě neodstraní. Například má z pohledu vyhlášky již nevyhovující přívodní hadici k plynovému sporáku.

Vlastník bytové jednotky nemůže „vypadnout“ z platby za rekonstrukci plynu, protože tuto rekonstrukci platí SVJ, tedy sdružení, kterého je členem. To by pak například vlastník, který bude využívat plyn, ale bude bydlet hned nad HUP, mohl chtít třeba platit pouze 10 m trubek na plyn, protože nad ním už ho to přeci nemusí zajímat.

Dále je důležité si uvědomit, že v případě havárie plynu a vzniku pojistné události, první věc, po které půjde pojišťovna bude revizní zpráva a jakým způsobem SVJ a kdy se vypořádalo s nedostatky, které byly v revizní zprávě uvedeny.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.