Vložil lake, 21. Únor 2015 - 5:39

AlaV napsal: „… příspěvek vlastníků na správu domu zahrnuje i financování těchto stavebních úprav, např. splátky úvěru, který si SVJ vzalo na stavební úpravy společných částí domu.“

Bohužel, máte v tom zmatek. Neumíte rozeznat vynaložený náklad na stavební úpravu domu od vracení vypůjčených peněz bance. To pak není divu, že tomu nerozumíte.

Velevážený AlaV, když si SVJ vypůjčí od bratra pana předsedy 10 milionů korun a během dvaceti dnů mu je vrátí zpět, jste snad povinen na účet SVJ uhradit nějaký Váš podíl na spláceném dluhu právnické osoby? Ano nebo ne? A pokud míníte že ano, na základě jakého právního důvodu byste ty peníze hradil?

Když si SVJ vypůjčí od banky 10 milionů a během dvaceti let je vrátí zpět, jste povinen na účet SVJ uhradit nějaký Váš podíl na spláceném dluhu právnické osoby? Ano nebo ne? A pokud míníte že ano, na základě jakého právního důvodu byste ty peníze hradil?

Umíte rozpoznat co je nákladem na správu domu a co jím není? SVJ splácí 10 milionů proto, že čerpalo pouze pro sebe finanční službu. Tím ale nevykonávalo pro nikoho žádnou správu domu a pozemku.

Když jedete taxíkem z Prahy do Berouna, zaplatíte taxikáři za odvoz, nebo za něj začnete hradit i splátky úvěru, který si vzal na provozování své živnosti? Zajímá Vás jako zákazníka, že si taxikář vzal úvěr, nebo Vás to vůbec nezajímá???

Když si necháte opravit auto v servisu, zaplatíte servisu za tu opravu, nebo jim ještě navíc uhradíte splátky provozního úvěru, který si vzali u Komerční banky? Takže začnete za ně platit navíc splátky jejich úvěru, nebo nezačnete? Zajímá Vás jako zákazníka, že si vzali nějaký úvěr, nebo Vás to vůbec nezajímá???

Vážený AlaV, zkuste se nad tím zamyslet. Trénujte orientaci v běžných životních situacích.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.