Výměna stupaček

Vložil Karel (bez ověření), 30. Leden 2015 - 15:04 ::

Dobrý den,

v našem SVJ byla dohodnuta výměna stupaček plynu. Tak se dohodl konkrétní den a šlo se na to. Poté co práce začaly (plyn vypuštěn a firma začala potrubí vyřezávat) se jeden z vlastníků sebral a odešel a od té doby se s ním není možné spojit ani telefonicky ani jinak. Vlastník sám prý plyn neodebírá, pouze prochází jeho bytem ta stupačka.

Již 3-tí den nám ale nejde plyn – protože rekonstrukce ještě nezačala kvůli nemožnosti se s tím vlastníkem spojit. Domnívám se že to SVJ totálně nezvládlo a nevím, kdo a jak zaplatí škodu. Nemůžeme přece pořád dlabat chleba s paštikou a studenou vodou. SVJ sice tvrdí, že jakmile se vlastník ukáže, že mu dá k úhradě veškerý čekací i mimořádný náklady, jenže vlastník je finanční potížista a nevěřím, že by se tohoto nějak zalekl.

Zajímalo by mne, jestli může SVJ zařídit vniknutí do bytu za účelem realizace té stupačky. Resp. za jakých skutečně podmínek lze bez větších obav vniknout do cizího bytu v SVJ za účelem nebytných oprav (jako havárie se to ale asi označit nedá)

Zajímalo by mne jak dlouho by takováto situace mohla trvat a jak ji řešit pokud vlastník byt nezpřístupní ať už proto že se s ním nelze spojit, nebo prostě z trucu?

Stalo se někdy někomu, něco takového? Jak se mělo SVJ proti takovéto lumpárně pojistit?

díky Karel

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.