Vložil Tony (bez ověření), 1. Prosinec 2014 - 12:17

Pavle děkuji, doplňuji a omlouvám se, že to asi zase bude v jednom řádku (ještě to neumím napsat).

Výbor u nás má jiné nedostatky, v tomto případě však včas konal, upomínal i žaloval. I se vrátilo něco z nákladů na advokáty. Něco málo informací jsme také měli – žalovat výbor – NE.

Zádrhel je v tom, že jsme z pohledávky dostali asi třetinu. Jen pro zajímavost – na povinného se slétlo 5 exekutorů včetně jejich presidenta (Konz). Z exekuční dražby bytu si nechali exekutoři 72 t. státu (FÚ, ČSSZ, VZP) dali 246 na nás zbylo 43, na Škofin, UPC, RWE, Intergram nezbylo (správný rompodnikatel). Zbytek pohledávky už je asi „nevymožitelný“. 40 slušných vlastníků zaplatí přímo (ne přes daně) dvouleté bydlení jedné romrodině, zatím co příspěvky na bydlení třeba projížděla taxíkem, který často zastavoval před domem. Ano, takové jsou naše zákony….prosím všechny – nediskutovat tímto směrem.

Mě však zajímá právě ta „technická stránka“ – jak bude pohledávka (FO i služby) „odepsána“, jak bude zaúčtována (jak se projeví ve zprávě o hospodaření – prostý řádek v nákladech FO ?). Jestli to bude „automaticky“ (bez shromáždění) a na informace skoupý výbor pro klid v domě nic nepoví, tak to část nezajímajících se vlastníků ani nepostřehne.

Ještě jednou díky, taky hezký den …… Tony

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.