Jak dostat z bytu neplatiče

Vložil Karolína Blažková (bez ověření), 24. Listopad 2014 - 18:43 ::

Dobrý den,

v prosinci loňského roku jsme pronajali byt na dobu neurčitou. Osoba, která se do bytu nastěhovala, hned zpočátku nehradila nájemné. Po dvou měsících jsme jí zaslali upomínku k úhradě, na kterou nezareagovala a po třech měsících nehrazení nájemného další upomínku – předžalobní výzvu. V dubnu 2014 jí byla zaslána výpověď bez výpovědní lhůty s tím, aby byt do měsíce vyklidila. Nájemce se poté dostavil k osobnímu jednání, kde předložil falešné potvrzení o úhradě dlužného nájemného v řádech desítek tisíc korun. Situaci řešíme prostřednictvím Policie ČR. Následně jsme podali žalobu o dlužné nájemné a rovněž žalobu o vyklizení bytu. Osoba, která byt užívá bez právního důvodu, s námi nekomunikuje. Dlužné nájemné se dosud vyšplhalo na dvanáctinásobek měsíčního nájemného. Soud už nařídil ve věcech dvě jednání a obě byla odročena, protože nájemce má ve své péči nezletilé děti, na jejichž nemoci se vymlouvá.

Kolikrát může soud takové jednání z uvedených důvodů odročit? Je nějaký způsob, jak situaci dál řešit? Na koho se obrátit? Situace se pro nás stává neúnosnou a začínáme věřit, že v tomto státě se daří jen podvodníkům, zatímco člověk, který jedná v souladu s právem, často dopadne jak sedláci u Chlumce.

Děkuji za názory

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.