Vložil lake, 26. Září 2014 - 15:56

Paní twesik, chcete se obrátit na nějaký orgán vyšší moci? Výborně. Tímto orgánem je bezpochyby shromáždění vlastníků jednotek.

A kdo shromáždění svolá? Dobrý dotaz. Měl by to být výbor SVJ, ale podle Vašeho popisu je nečinný. Takže se obraťte na jinou osobu. Prosím běžte do koupelny a podívejte se do zrcadla. Tam uvidíte osobu, na kterou je třeba se obrátit. Nikdo za Vás neobejde vlastníky jednotek.

Postup: přečíst si právní úpravu ZoVB a stanovy SVJ. Budete-li mít písemný souhlas dostatečného počtu vlastníků, požádáte předsedu o svolání shromáždění s programem, který stanovíte. Nestane-li se, svolejte shromáždění sama na základě onoho pověření.

Je-li sluha řízen neschopným výborem v čele s neschopným předsedou, pak je logicky potřebné jakoprvní krok zvolit jinou osobu dočela SVJ. Je to jednoduché, jakmile víte co chcete a víte jak na to. Jediný problém bude sehnat někoho, kdo bude schopen a ochoten vykonávat funkci.

Pokud jde o hospodaření s domem, k ničemu SVJ nepotřebujete. Je to jen sluha vlastníků. To jste nevěděla? Napřed musíte vy, vlastníci jednotek, vědět co vlastně chcete dělat s vaším majetkem. Takže si to odhlasujte na shromáždění, nebo individuálním podepisováním listiny. Pak dáte příkaz sluhovi, aby to pro vás zařídil. Bude na to ovšem potřebovat peníze, hodně peněz. Vybere je od vás, vlastníků jednotek. O zálohách rozhodnete také na shromáždění.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.