Kolik stojí vyhubení štěnic, které Vám nepatří...

Vložil Pub (bez ověření), 17. Září 2014 - 1:20 ::

Dobrý den,

v našem SVJ jsou nájemníky jednoho vlastníka nějaká svoloč (Rumuni, Cikáni, Bulhaři, … nevím mluví hatmatilkou). I stalo se, že najednou jsme údajně měli v domě štěnice v několika bytech paprskovitě rozložených kolem „svoloče“. Zastupce svoloče samozřejmě tvrdí, že k nim štěnice vyslaly ze zášti okolní byty a jakoukoliv vinu popírá.

SVJ se s tím tedy nepáralo, prohlásilo že jsou „zvířátka“ i ve společných prostorech a objednalo „zásah od krotitelů štěnic“. Zástupce krotitelů obcházel byty a ptal se zda nás může zbavit tohoto „pekla“. Zjevně některé byty souhlasily. Jak to „krotitelé“ prováděli, ví jen oni sami (a možná objednatel za SVJ, to nevím).

Nepsal bych o tom, kdyby mne nedostal do kolen „účet“. Údajná cena za odštěnicování je 46.000 a nebude asi konečná (viz. http://stenice.deratizace.com/). SVJ to „zatáhlo“, protože zálohy jsou stanoveny tak, že vlastníkům vždy vzniká mega-přeplatek – takže SVJ na to „chrochtáky“ má.


Mne zajímá, zda se musím podílet na nákladech za tuto „krotitelskou službu“, když u mne žádné štěnice nebyly, nejsou a ani u mne žádný zástupce krotitelů nebyl (do bytu jsem nikoho pouštět nemusil, ani nic nikomu nepodepsal). Pro mne je přeci zjevné, že nejde o správu domu. Je zjevné, že „štěnice“ nevyprodukovalo „tajemné cosi“ nebo „TO“ – žíjící ve společných prostorách Společenství a živící se požíráním hmyzu. Na vině je nepochybně nějaká KONKRÉTNÍ „svoloč“ a/nebo její sousedi – kdoví. Nikdo po tom nepátrá, nepátral a tak nikdo nic neví.

Co tedy vím:

  • Byty „štěnicoidní“ jsou „malometrážní“.
  • bytů, které „krotitelé“ nemuseli navštívit je asi 1/3 (a já k nim patřím).
  • „1/3“ znamená, že jeden vchod, který „svoloč“ nemá → „štěnice“ neměl a nemá.
  • Kdyby se hradilo „za byt“, zaplatím cca 1000 za „luxus“ být ve společenství s čuňaty.
    Jenže se má úhrada rozdělit „podle podílu na spol. prostorech“.

Otázka je tedy jednoduchá: mohu se nějak úspěšně bránit ve vyúčtování za rok 2014 tomu, abych platil „odprasení“ soukromých bytů jiných spoluvlastníků, když předseda tvrdí, že cena 46.000 je jen a pouze za „zásah krotitelů“ právě v těch společných prostorech?

Můžete někdo nějak užitečně poradit?

Pub

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.