Vložil Neználek' (bez ověření), 3. Srpen 2014 - 20:22

…Stanovení počtu osob ze strany SVJ je problematické

  • ano to je pravda. Důvodem je, že poskytovatel služeb (SVJ) nemá oprávnění stanovovat podle své svévůle počet osob dle §2/g ZoSL. Resp. poskytovatel nemůže sám nahradit projev vůle příjemce služeb (vlastníka), kterému to zákon ukládá v §12 ZoSL. Kdyby bylo vůlí zákonodárce, aby poskytovatel povinnost nahrazoval svou vůlí, jistě by by nám to srozumitelně sdělil.
    Jsou například tyto možnosti:
    • pokud příjemce služeb nesplní povinnost, kterou mu ukládá §12 ZoSL má zajísté poskytovatel právo na plnění ze sankce uvedené v §13/1 ZoSL
    • pokud se poskytovatel služeb domnívá, že počet jemu nahlášených osob není v souladu s jeho chápáním §2/g, může se obrátit na soud aby o uvedeném rozhodl.

    Následující tvrzení

    • pokud se příjemce služeb domnívá, že počet jím nahlášených osob není brán pro rozúčtování, může se obrátit na soud aby o uvedeném rozhodl“
      …je jen jiný právní názor vycházející z přesvědčení „co se mi v platném právním řádu nelíbí, nahradím svým vlastním názorem“ a pro slaboduché fanoušky to opepřím… cit.„…definice je bohužel příkladnou ukázkou tuposti a neschopnosti našich zákonodárců…“.
      To je samozřejmě možné, také jsem potkal právnické nedouky co mi cpali o věcech zcela zjevných klíny do hlavy. Je ale vhodné použít i vlastní úsudek (právní názor chcete li :) ). Jsem samozřejmě rád, že zrovna zde publikuje právní myslitel a génius, jenž dokáže ukázat na ty nechopné a tupé zákonodárce a na ty slanoduché soudce co se řídí výplody tupých zákonodárných hlav.
      Faktem zůstává že k určení toho co se za „pravdu“ bude považovat – je povolán z „boží vůle“ soud, nikoli nějakých pár popletů z tohoto webu
Proto radím tazateli aby přemýšlel 5×, než uposlechne rad, které SVJ přinesou neúspěch. Myslet si že může stanovit počet osob v bytě jako TREST vlastníkovi jehož nájemnící údajně cit. „…svým chováním a jednáním doslova obrátili dům naruby…“ je nerozumé a hloupé.
pokud by tazatel přesto postupoval tak, že by SVJ svévolně určilo počet osob – navrhuji namísto 5-ti osob třeba 40. To je způsob jak mnohem pravděpodobnéji a rychleji donutit „vlastníka bytu co nesouhlasí, že se obrátí na soud“.
Alespoň bude jasno a mebude se táhnout zbytečná a otravná agónie.

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.