Vložil Pavel, 9. Červenec 2014 - 12:04

1)„due diligence“ se většinou dělá PŘED akvizící, nikoliv až PO. Jedná se o činnost pro tým právníků, ekonomů, účetnich etc. nikoliv pro jednu osobu

2)nerozumím tomu, proč jste si z veřejných zdrojů či od prodávajícího neopatřil PŘED nákupem alespoň

  • prohlášení vlastníka
  • stanovy
  • poslední účetní závěrku

3)pokud by se na mne někdo obrátil s Vaším seznamem požadavků za 5 a více let nazpět, bylo by vhodné projudikovat, zda takový široký záběr nenaplňuje § 8 NOZ. Nerozumím tomu, k čemu Vám budou dokumenty na záležitosti, které pokud by byly pochybné, jsou již promlčeny. U nás většinu věcí rozhodujeme na shromáždění předem a schvalujeme na shromáždění po uplynutí roku. Nyní by se zjevil poslední spravedlivý, který by nás poučoval o tom, že před 5 lety jsme si měli vybrat jiného dodavatele? Ale jak říkám, judikát k § 1179 by byl potřebný

4)pokud jste si z neznámého důvodu neopatřil prohlášení vlastníka, stanovy, poslední účetní závěrku předem, nemám problém ji poskytnout v elektronické podobě po nákupu.

5)z dalších věcí by Vás měla zajímat zejména Pravidla pro rozúčtování služeb a Předpis záloh na daný rok.

6)nejvíce informací je v účetnictví. Ale chce to trochu v účetnictví umět číst. Pro začátek by stačilo vědět kolik je peněz v pokladně a na účtu. Jaké jsou závazky, případně jaké jsou po termínu splatnosti a proč. Mnoho špatného se ukrývá v pohledávkách po splatnosti. Jak výbor postupuje ve vymáhání a kolik činí pohledávky po splatnosti?

7)pokud přijdete na výbor s tím, že máte absolutní právo na informace a budete výbor šikanovat nesmyslnými požadavky, nebude to nejlepší úvod Vašeho života v SVJ. Pokud byste přišel s nabídkou, že chcete SVJ pomoci např. ve výboru nebo v KK, máte zcela jinou pozici. Těch, kteří chtějí pomoci je ale minimum.

8)určitě bych se zaměřil na současnost a budoucnost (např. plán oprav). Konat historické výzkumy mnoho nepřinese, mimo vyvolání averze.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.