Vložil lake, 7. Červenec 2014 - 6:59

Pan Pub se velmi mýlí ohledně zápisů.

Jakmile byl pořízen zápis ze shromáždění SVJ, pak běží tříměsíční lhůta od okamžiku, kdy se vlastník mohl seznámit s obsahem. Jestliže se vlastník jednotky neobrátil na soud v této lhůtě (s návrhem na zneplatnění usnesení), pak je tento zápis považován navždy za správný a platný i se vším, co je v něm uvedeno. Po třech měsících už je jedno, zda zápis je „pozměněný nebo vylhaný“, protože každý soud bude ze zápisu jako z platného dokumentu vycházet a nepřipustí jeho zpochybnění.

Není pravdou, že se zápisem je možno vytřít si (podlahu). Jde naopak o závazný dokument jak pro SVJ, tak pro vlastníky jednotek. Zápisem se osvědčuje jak vlastníci hlasovali, co schválili a co neschválili. Není pravdou, že by na platnost zápisu mělo nějaký vliv zda je či není vložen do sbírky listin rejstříkového sou­du.

Vlastníka jednotky by tedy měly velmi zajímat zápisy se shromáždění SVJ. Pokud se o jejich obsah nezajímá, je sám proti sobě. Zvlášť když zápisy pořizuje bez jakékoliv kontroly jediná osoba, která je i pověřeným vlastníkem i správcem domu. To si tedy družstvo dává pokyny samo sobě, samo sebe kontroluje a samo si vyplácí odměny z cizích peněz.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.