Vložil Anonymous, 4. Březen 2008 - 2:14

Kamerový systém vidím jako pozitivní věc.

Je celkem pochopitelné, že někteří jedinci budou proti – zvláště pak ti, kteří dělají ve společných prostorech různé nepatřičnosti – i když budou jistě uvádět všemožné jiné důvody.

Co se týká ochrany dat, tak z čistě praktického hledicka v tom nevidím problém. Společné prostory jsou společné a nejsou vhodné pro činnosti, které chce člověk utajit – tedy vždy je nutné předpoklat, že danou osobu tam někdo může vidět. Ale jako samozřejmost považuji:

  • nearchivování záznamů déle než v řádu jednotek dnů
  • prohlížení záznamů pouze v odůvodněném případě, kdy dojde k nějaké události (poškozování majetku, krádeži apod.) a to vždy za účasti více lidí nebo předání záznamů Policii
  • je technicky zajištěno, aby nemohl jeden člověk tajně přistupovat k záznamům (např. zapečetění „skříňky“ se záznamy) a prohlížet si je či pořizovat kopie.

Zákon také nepřímo vyžaduje, aby byl člověk před vstupem do sledovaného prostoru na kamerový systém upozorněn. Není možné tedy tajné natáčení.

Náklady za pořízení systému lze zjistit a nějaké zkušenosti s vandalismem společenství jistě má. Není tedy takový problém tyto náklady porovnat. Kamerový systém je třeba technicky zajistit tak, aby na něm nemohl vandal lehce způsobit velkou škodu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.