Vložil Jarča, 6. Listopad 2015 - 14:14

Vážený pane Lake,

velice si vážím Vašich fundovaných rad na tomto portálu. Jsou přínosem pro všechny strany –pro vlastníka BJ, pro SVJ a i právnickou veřejnost. Konzultovala jsem svůj problém s právníkem a informovala jej o Vašem portálu. Váš portál mu nebyl cizí a s Vašimi právními názory se naprosto ztotožnil. V tomto duchu mi vypracoval i výzvu pro SVJ k plnění povinností vůči mně/vlastníku. Ve sporu jsem pak dál pokračovala – a pokračuji – sama.

Žel moje SVJ se chová přesně tak, jak se popisuje u většiny příspěvků o členech výboru, kteří se k vlastníkům chovají jako k nájemníkům – od odmítání předložit dokumentaci o hospodaření pod záminkou, že to zneužiji až po nepodložené vymáhání příspěvku do fondu oprav včetně v něm skrytých dluhů bývalých vlastníků, samozřejmě s výhrůžkami o soudech apod. Ráda bych Vás i přispěvatele informovala o postupu soudu, když na mne letos podalo SVJ platební rozkaz se žalobou pro neplacení-cituji- „příspěvku do fondu oprav“ :

1/ soud pošle žalované straně (což jsem já) Dodejku typu II. – Doručování do vlastních rukou s vyloučením vložení do schránky (§ 49 odst. 5 os.ř.) – doručovatelka mne v době doručování nezastihla a žádné avízo nenechává, protože tentýž den pošta obálku vrací zpět soudu jako nedoručenou. Adresát tedy netuší, že mu přišel platební rozkaz, na který když nepodá do tam uvedené lhůty Odpor, se stane okamžikem uplynutí lhůty k podání Odporu exekučně vymahatelným bez zkoumání, zda jde o oprávněný nárok nebo ne. Já si poštu čas od času ověřuji přímo na poště dotazem, zda mi něco nepřišlo (naše doručovatelka občas hodí výzvu cizích adresátů mně a opačně).

2/ Platební rozkaz se žalobou jsem si vyzvedla přímo u soudu podle čísla R zjištěného na poště a ve lhůtě podala u soudu odpor s tím, že vyjádření k žalobě zašlu do tam uvedeného termínu. 3/ Vyjádření k žalobě jsem poslala ve lhůtě a nyní očekávám soudní proces. Dotazem u soudu jaký je stav věci jsem nedávno zjistila, že soud vydává usnesení, kterým žádá žalovanou stranu, tedy mne, o doplnění dokazování vyjádření k žalobě. Snad je to dobrý signál…

Moc bych uvítala Váš názor, pane Lake, k mému případu. Byla by nějaká možnost Vám poslat žalobu i vyjádření k ní např. v PDF ? Pokud byste uznal, že tyto doklady by mohly být zveřejněny jako VZOR odstrašujících nebo úspěšných příkladů (bez osobních dat), ráda je poskytnu.

Ještě jednou velké poděkování za Vaše neocenitelné rady. S úctou Jarča

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.