Vložil Petr Patočka, 21. Březen 2014 - 10:41

Rovnou musím přiznat, že neznám. Mnou uváděná informace byla z doby kdy se chystala vyhláška 372 (původní) a uvažovalo se o různých možnostech. Jak jistě víte, k vyhlášce se vždy vyjadřuje spousta lidí a pak to dopadá (h)různě.

Zase na druhou stranu musím říci, že po zveřejnění návrhu novelizace této vyhlášky, jsem z důvodu plánované změny rozpětí z ±40% na –20% +100% provedl kontrolu našich rozúčtování. Ze zhruba 100 000 bytů, jich dolní hranici –20% v našem současném rozúčtování podlezlo celých 216 bytů. A z toho bylo asi 110 nebytových prostor (-40% dosáhla jedna nebo dvě nebytovky). Takže je zřejmé, že je to i záležitost konkrétního systému měření a rozsahu možných náměrů. Těch –20% odpovídá zhruba teplotě mezi 16–17°C což je teplota bytu s „netopičem“. Pokud tento netopič zaplatí místo 60% průměru 80% průměru, pak těch zbývajících 20% za něj nemusí nikdo platit. A vemte si, že jsem zažil konkurenční rozůčtování, kde těch „netopičů“ byla podle nich čtvrtina.

Berte mě prosím hlavně jako technika. Umíme technicky zdůvodnit proč a jak se má něco počítat, nebo proč jsou podle nás některé informace nesmysl. Ale s tím jak to prosadit bohužel pomoci neumíme.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.