Ceny tepla - odpojení od teplárny

Vložil Martin.Novák, 7. Březen 2014 - 10:27 ::

Dobrý den, jsme bytové družstvo v Praze a jsme napojeni na CZT. Velice nás trápí ceny tepla z Pražské teplárenské, pohybují se už skoro na 650 Kč/GJ.

Chtěl bych se zeptat někoho, jestli tady nemá někdo zkušenosti s vybudováním vlastní plynové kotelny, popřípadě jiného zdroje tepla. Rady, zkušenosti, problémy.

V tuto chvíli jsme oslovili více společností, které se zabývají plynovými kotly, kogeneračními jednotkami a tepelnými čerpadly.

Nejlépe se nám jeví firma s kogeneračními jednotkami, jelikož za nás celou akci zainvestují a nám prodávají pouze teplo za 380 Kč/GJ. Navíc tuto cenu jsou schopni garantovat podle burzy s plynem. Servis, údržba a provoz už je v těch 380 Kč. Máte někdo s tímto zkušenosti?

U plynových kotlu jsme hledali podobnou firmu jako u kogeneračních jednotek, že by vše zainvestovali, provozovali a my řešili jen platby za teplo. Neznáte nějakou takovou společnost? Jinak kdybychom si to zainvestovali sami, návratnost se pohybuje dle oslovených firem někde kolem 6 let.

Děkuji za případné komentáře.

M. Novák Bytové družstvo Praha 4

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.