Vložil lake, 20. Únor 2014 - 21:52

Pane Matějko, napsal jste srozumitelně o co Vám jde. Dobře srozumitelné je zejména to, že Vaše dotazy jsou zmatečné pro rozpor se zněním NOZ.

Stávající SVJ nepatří mezi právnické osoby upravené „tímto zákonem“ (NOZ), proto se na ně nevztahuje ustanovení o změně názvu. Stávající SVj mají název souladný se zákonem č. 72/1994 Sb. ve znění po novele č. 103/2000 Sb..

Ať je to jakkoliv, ke změně názvu SVJ může dojít jedině změnou stanov a jejich vložením do sbírky listin rejstříkového soudu. Jiný postup je vyloučen. K tomu viz § 9 ZoVB a § 1200 NOZ.

Váš povzdech že zde „chybí právník“ je úsměvný.

Myslíte například ty renomované právníky, kteří se mýlili ve výkladu jednoduchého práva ohledně vlastnictví bytů? Takové byste si zde představoval? Patři mezi ně JUDr. David (nyní jmenován soudcem Ústavního soudu), dále soudci ÚS Nykodým, Balík a Lastovecká, soudci Nejvyššího soudu Mgr. Králík, JUDr. Cileček, Šuk a Polášek.

Nebo byste raději JUDr. Schödelbauerovou, která je vedoucí právního oddělení MMR a zmýlila se např. ve věci vlastnictví balkonů a v otázce zda na nabyvatele jednotky přecházejí podle NOZ nějaké dluhy? Viz http://www.portalsvj.cz/…eskeho-prava.

Což kdyby zde publikovali JUDr. Čech či JUDr. Pelikán? To byste bral? Viz http://www.portalsvj.cz/…ch-a-pelikan.

Nebo byste si představoval, aby zde právo vysvětlovali řadoví právníci, jako JUDr. Vochvesta (http://www.portalsvj.cz/…-shromazdeni#…) či pan advokát Ševčík (http://www.portalsvj.cz/…pet-na-scene#…)?

Opravdu si myslíte, že od právníků se dozvíte vysvětlení souladné s NOZ a s Ústavou? Já si to nemyslím a můj názor je podložen desítkou případů, podrobně popsaných na tomto portálu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.