Vložil Pavel Matějka, 20. Únor 2014 - 20:45

Pěkného džina jsem z láhve vypustil, jen co je pravda. Aspoň kdyby to byl gin!

Z celé debaty plyne několik závěrů :

  1. nejen kolik právníků, tolik právních názorů, ale i kolik laiků, tolik výkladů.
  2. neumím dostatečně pregnantně napsat, o co mně jde, nebo mnoho diskutujících má problém s vyhodnocením významu psaného textu.
  3. na www.portalsvj.cz chybí právník, který by s nějakým právním názorem na tyhle ptákoviny odpovídal. Nevidím tu ale žádnou reklamu, takže je to utopie.
  4. protože 1) až 3), nelze očekávat, že odejdu od PC s nějakým návodem, co udělat.

Ale (ještě jednou a snad naposledy). Podle různých žurnalisticky determinovaných informací (viz v úvodním příspěvku citovaná věta v prvním odstavci) to vypadá tak, že změna názvu společenství je víceméně administrativní úkon. Na rozdíl od změny stanov, resp. sladění s NOZ. Pokud si dovolím nějak hodnotit tuto debatu a její výsledky, přesvědčila mě o jednom : (asi) NENÍ (víceméně administrativní úkon). A vo tom to je – ASI.

Děkuji všem, kteří přijali účast. Pokud se někdo divil, proč tohle řeším, tak proto, že to nikdo nikde (aspoň jsem to nevygooglil) neřeší. Pokud jste nějak účastni ve výborech SVJ, budete to muset dříve nebo později s tím názvem řešit taky. Pokud jste tedy nebyli natolik prosíraví a vaše SVJ už to prokleté sousloví v názvu obsahuje (tiše závidím).

A když by se náhodou někdo ptal, čím jste strávili čas u PC, tak zcela jednoduše řečeno otázkou zda změna názvu SVJ je jednoduchým administrativním úkonem, na který stačí 1 rozhodnutí výboru a 1 podání do rejstříku SVJ, jak se to jeví pohledem žurnalistických právních popularizátorů. Teď už asi všem, kteří jsou tuto prostou otázku čímkoliv nebo kýmkoliv nuceni řešit, bude vygoogleno, že to zase tak jednoduché není. Nebo je?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.