Vložil Pavel Matějka, 20. Únor 2014 - 16:30

Dovolte, vážení spolutrpící za svá SVJ (předpokládám, že nikoho jiného tyhle pitomosti nezajímají a tudíž sem nechodí), abych zopakoval z úvodního příspěvku poslední větu :

Má někdo zkušenost, se kterou by se tady mohl pochlubit?

Zatím jsem si tady přečetl soubor pravd, které všichni vědí, tedy jaká je kvalita plzeňské právnické fakulty, jejích absolventů, v mnoha případech autorů těch skvělých paskvilů, které jsme nuceni absorbovat, a pod. K meritu věci – NIC.

A jako glosa : Mám dojem, že v případě oněch dvou lhůt půjde zřejmě o fikci. Bráno do důsledků, §1200 OZ je nazván „Založení společenství vlastníků“. Nic přece nezakládáme, jenom udržujeme při životě, co již vzniklo dříve. Tedy důsledně – proč se má měnit název existujících společenství? Bráno do důsledků : §1200, odst.(2) Stanovy obsahují alespoň (a) název obsahující slovo ˙společenství vlastníků˙… Tedy zjednodušeně řečeno – stanovy a název jedno jsou, tedy lhůta je jenom jedna, a to ta menší! A pak : „obsahující slovo ˙společenství vlastníků˙“ je úplný nesmysl, protože to je SOUSLOVÍ. Když to vezmu odleva, tak můžu to „vlastníků“ klidně vynechat, protože „slovo ‚společenství‘“ mají snad v názvu všichni.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.