Název SVJ - změna

Vložil Pavel Matějka, 20. Únor 2014 - 14:26 ::

Podle nového OZ §1200, odst. 2, písm. a) je nutné změnit název společenství tak, aby název obsahoval sousloví “společenství vlastníků”. Kromě obecných (velmi obsažných a užitečných) rad (typu „Řada stávajících společenství proto danou podmínku nebude splňovat a bude tak nucena ve lhůtě dvou let (lhůta je o rok kratší oproti lhůtě pro přizpůsobení stanov nové právní úpravě) od nabytí účinnosti NOZ svůj název doplnit a změnu zapsat do příslušného rejstříku společenství vlastníků jednotek.“) se ani na internetu člověk nedoví nic. Tedy – víme CO, ale ví někdo JAK?

Podrobněji :

  1. Je možné název změnit mimo (ve smyslu „bokem“, „mimoběžně“) změnu stanov (hovoří pro to různé lhůty k uvedení názvu a stanov do souladu s OZ)
  2. je nutné ke změně názvu stanovisko shromáždění, tedy svolání + hlasování? Domnívám se, že ne, protože jde o povinnost danou zákonem, myslím, že stačí rozhodnutí výboru. Tady ale asi nastoupí všemocná justice, resp. její všemocné úřednice – no a ty nám to vysvětlí (za cenu zbytečného podání do rejstříku…).

Má někdo zkušenost, se kterou by se tady mohl pochlubit?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.