montované stavby na společném pozemku

Vložil Jelenek, 1. Únor 2014 - 18:52 ::

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu, jak postupovat v tomto případě.

Máme bytový dům s byty které jsme odkoupili do osobního vlastnictví. Součátí koupě je pozemek pod domem + uzavřený dvůr. Každá bytová jednotka tedy vlastní byt + podíl pozemku pod domem a podíl dvora. Když jsme byty odkoupily od města, stálo na pozemku několik dřevěných boud a dvě montované plechové garáže. Od ničeho neexistovala žádná dokumentace. Stavby nemají základy. Samozřejmě nikde nefigurují v prohlášení vlastníka, nejsou zapsány na katastru, prakticky neexistují.

Na schůzi shromáždění bylo většinou odhlasováno, že dojde k odstranění všech garáží a boud jejich uživali (potažmo majiteli, těžko to takto nazvat, když neexistuje žádná dokumentace, prostě když to bylo města, tak si to tam někdo někdy postavil, užíval a nikdo to neřešil). Všichni vše odstranili, pouze 1 uživatel-majitel, který užívá dvě plechové garáže (bohužel pouze pro harampádí) to odmítá odstranit.

Rád bych věděl, jak máme jako výbor postupovat. Majitel byl na schůzi, takže ví, že bylo odhlasováno odstranění. Máme právo nechat garáže odstranit a náklady žádat po majiteli, nebo se musíme obrátit na soud, nebo je nějaké další řešení?

Děkuji za Vaš rady a názory.

Miloš Jelínek

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.