NOZ

Vložil Jana (bez ověření), 14. Leden 2014 - 8:29 ::

Dobrý den, kupujeme družstevní byt na předhypoteční úvěr. Banka po nás požaduje prohlášení bytového družstva, něco jako : Věc: Potvrzení Stavebního .....

Potvrzujeme, že u družstevního bytu č. …, v domě …č.p., na ulici … v Ostravě …, je evidována platná žádost ze dne ..... o převod bytu do osobního vlastnictví.

Dle ustanovení par. 23/zákona č. 72/1992 Sb. a přechodných ustanovení tohoto zákona přechází právo na převod družstevního bytu do vlastnictví na právní nástupce, tj. nový nabyvatel členských práv a povinností, po nabytí účinnosti tohoto převodu.

Členem družstva – nájemcem uvedeného družstevního bytu je ...... Neprobíhá ani nebyl zahájen proces jejich vyloučení. Bytové družstvo nemá vůči členům žádné pohledávky související s členským podílem a nájmem uvedeného bytu, anuita byla splacena. Členská práva lze v souladu 230 Obchodního zákoníku a Stanovami BD … převést.

Byt lze převést do ....... za níže uvedených podmínek:

a)uvedete podmínky, za jakých lze převést viz. např. Stanovy Držusta b)po zaplacení manipulačního poplatku …

Toto potvrzení se vydává na vlastní žádost.

JENŽE: sama banka přiznala, že neví jestli číslo zákona je platné ve znění Nového občanského zakoníku. Máme si to zjistit, potažmo to má zjistit BD, které se ovšem nechytá…Banka jako taková čeká, až tento kvíz někdo rozluští a my už opravdu spěcháme, abychom to vyřešili dokud nám platí všechny potvrzení a žádosti. Prosím tedy o radu, jak z toho vybruslit. Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.