Vložil lake, 10. Leden 2014 - 10:56

Pane hlavo plná sena,
pokud se snad ve věci společných částí domu řídíte předpisem č. 366/2013 Sb. namísto toho, abyste se řídil stávajícím Prohlášením vlastníka, pak pravděpodobně porušujete Listinu základních práv a svobod, čl. 11: zákaz vyvlastnění.

Popletené názory na vyvlastňování majetku a na retroaktivitu právního předpisu jsou v rozporu s právem, zejména jsou v rozporu se zněním NOZ, v rozporu s Ústavou, s Listinou základních práv a svobod a v rozporu s rozhodnutími Ústavního soudu o retroaktivitě. Nálezy ÚS asi číst nebudete, o tom dalším jste nikdy neslyšel, ale přečtěte si alespoň jednou pozorně přechodové ustanovení § 3028 NOZ odst. 2 a 3. Zřejmě jste neporozuměl česky psanému textu zákona.

Ptáte se „… zda je vůbec z logiky věci odečet služby „dodávka tepla v bytové jednotce“ správou domu – JAK TVRDÍTE VY.“
Já ovšem nic takového netvrdím. Zřejmě jste zase neporozuměl česky psanému textu. Poskytování služby vytápění bytu je služba, samozřejmě.

Napsal jste: „co Vás opravňuje tvrdit, že „Indikátory jsou buď společné technické zařízení domu …“ když jsou to technická zařízení pro zjištění množství odebrané tepelné energie pro konkrétního vlastníka a ne pro společné prostory? Nic. Jen arogance.“
O aroganci a neznalosti problematiky se dá hovořit pouze u Vás. Nám všem ostatním je známo, že každý dům rozdělený na jednotky do 31.12.2013 má své Prohlášení vlastníka či smlouvu o výstavbě. Pouze v tomto dokumentu najdete informaci zda indikátory jsou společným technickým zařízením domu, nebo jsou v majetku jednotlivých vlastníků. A pouze vlastníci jsou oprávněni měnit rozsah svého vlastnictví, bez ohledu na znění nařízení vlády, které se na SVJ(2000) nevztahuje.

Napsal jste: „Kalorimetr by Vás asi nenapadlo hradit z příspěvků na s[p]rávu, že jo?“
A pročpak ne? Je zcela bezvýznamné, zda se jedná o indikátor, o kalorimetr či o vodoměr. Rozhodující je znění Prohlášení.

Pokud budete mít doplňující dotaz, ptejte se, ale tentokrát prosím bez zbytečného předvádění Vaší neznalosti práva a bez arogance. Kvůli takovým hlavám plným sena sem již nepřispívají paní Klainová a asi i pan Pavel.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.