Vložil lake, 5. Leden 2014 - 17:13

Vážená ik,
není mou povinností dávat Vám jakýkoliv odkaz. Není mou povinností prokazovat, že určitá právní povinnost neexistuje. Váš požadavek je nesmyslný. Tomu snad rozumíte. Je to přece přesně naopak: ten, kdo se domnívá, že stávající SVJ mají v tomto smyslu uloženu nějakou zákonnou povinnost, nechť on sám dá jasný a srozumitelný odkaz na právní předpis, který by 55 tisícům SVJ(2000) ukládal řídit se podle NOZ v části o bytovém spoluvlastnictví.

Mohu Vám sdělit, že žádný z renomovaných ani méně renomovaných právníků takové tvrzení neprokázal a takový odkaz nedal. Právníci Eliáš, Melzer, Bezouška, Novotný, Čech, Schodelbauerová, Vochvesta, Holub, Mirovská, stará Blažková, … (ani si všechna ta jména nepamatuji). Nikdo z nich nebyl schopen sdělit z jakého právního důvodu by se stávající SVJ(2000) měly začít řídíit právní úpravou určenou pro jinou právnickou osobu vzniklou podle jiného zákona, v jinak rozděleném domě, jiným způsobem, a teprve v době po 1.lednu 2014. Vždyť je to absurdní …

Že se zákon č.72/1994 Sb. zrušuje je pro věc naprosto bezvýznamné. Přečtěte si laskavě § 777 zákona č. 90/2012 Sb.(zákon o obchodních korporacích). Dále si prosím přečtěte § 3050 až 3054 zákona č.89/2012 Sb (nový občanský zákoník). Dozvíte se tam, co ještě nevíte: že se mnohé právnické osoby i nadále řídí právními předpisy, zrušenými ke dni 31.12.2013. A jsou jich desítky tisíc.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.