Vložil Ludmila, 2. Únor 2014 - 10:49

Zdravím po delší odmlce. Bohužel rady jsem neposlechla a dobře mi tak. Místo žaloby jsem se pokusila výbor marně přesvědčovat. Nakonec jsem naší část podílu na zateplení (samozřejmě bez balkonů) poukázala na účet SVJ s vědomím, že se bude možná jednat o částečnou předčasnou splátku úvěru SVJ a že banka vyměří pokutu. Předsedkyně samozřejmě věděla, že zvolím tento postup a tak se vyhnu dalším diskusím a rozčilování. Zkrátka budu si hledět svého.

Výbor mě pozval na schůzi, kde byla přítomna právnička a sdělila mi, že když si vlastníci odhlasovali většinou, že balkony vlastníků se zaplatí z úvěru a potom se na splácení budeme podílet všichni velikostí vl.podílu a přijali v tomto znění usnesení, tak je to závazné. Výbor prý do toho nemůže zasahovat. Peníze převedou zpět na můj účet. Svolají nové shromáždění a tam ať prý vlastníci rozhodnou, zda platbu a v jaké výši přijmou. Snad mám pravdu, že výbor nemůže přijmout protiprávní usnesení a teď by se měl postarat o nápravu. Jakou má v tomto případě výbor zodpovědnost a povinnost?

Nezbyde mi nic jiného, než na novém shromáždění přítomné informovat sama a čekat jak se zachovají. Je mi jasné, že zvýšené výdaje na balkony některé vlastníky, převážně důchodce, přivedou do velmi nepříjemné situace a budu to v jejich očích já, co jim ty problémy způsobil.

Je to pro mě smutné poučení, někteří lidé se chovají skutečně jako ovce a je jim lhostejné, jak se s jejich majetkem zachází. Takže vlastně – „dobře mi tak a jim taky“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.