Vložil Neználek' (bez ověření), 3. Leden 2014 - 13:51

Jen bych se rád ujistil: říkáte že u nás nyní může kterýkoliv vlastník přestat platit se záloh dle §15/2 stanovenou částku a začít platit o část „splátka za úvěr“ méně a SVJ s tím (když se vlastník u soudu odvolá na promlčení) NIC nenadělá.

Znamená to, že je třeba byt VČAS prodat a ponechat zaplacení účtu za rekonstrukce na těch členech SVJ kteří budou členy SVJ v okamžiku kdy úvěr bude již v poslední čtvrtině. To je dobré. A pak že dluhy nemají nožičky.

Případný nabyvatel bytu v SVJ nemá kontrolu nad úpisy spoluvlastníků i pokud by opravdu nějaké existovaly. Aby měl jistotu, že na konci svého života nezačne splácet právě tyto čásky – měl by zjevně permanentně kontrolovat hospodaření SVJ.


Je reálné, aby stávající majoritní vlastníci nebo i jednotlivci podnikli nějaké účinné kroky ve smyslu NOZ proti členům Výborů, pokud např. tito členové za SVJ nebudou chtít – poté co se hlasováním prosadí nějaký nový úvěr pro SVJ, – spravovat úpisy těch insolventních, ale pouze tupě paušálně zvýší příliv do „FO“ ? (protože tak se to dělá třeba u nás)

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.