Úvěr SVJ ...to je peklo.

Vložil Anonymous, 2. Leden 2014 - 12:49 ::

Dobrý den,

toto téma zde nyní „frčelo“. Chtěl bych se zeptat na názory jak se zachovat v této siťuaci:

SVJ postupovalo jako většina jiných – ze sudu peněz → na zateplení a výtahy si vzalo po usnesení úvěr, který splácí z „FO“ do kterého pomocí „křišťálové koule“ stanovilo dostatečně tučný přítok záloh.

Výbor s kvákotem těch vlastníků, kteří ho volili tajil informace o dluzích na zálohách v SVJ. Nyní dluh dosahuje 400.000. Kolik je to přesně a za co – tak daleko jsme se ještě nedostali (řešíme to u soudu), ale je nám známo, že cca 240.000 nám dluží jen jeden exekuovaný byt (=2-vlastníci).

No a teď jde o to: přímý dluh na službách a na příspěvcích na správu je údajně 240.000. Ale není v tom započtena alikvótní část úvěru, která u nás dělá odhadem dalších 320.000. Byt je v exekuci ale banky mají přednost a kdoví kdo ještě…

Někdo zde psal, že dluhy nemají nožičky, ale toto je případ kdy je mají, neboť si nedovedu představit jak může ten, kdo exekuovaný byt koupí převzít i splácení alikvótní části úvěru resp. byty tohoto typu (exekuované) se v naší oblasti prodávají asi za 40–60% hodnoty obdobných nabízených realitkami.

  1. lze uplatnit pro exekuci i splátku za úvěr SVJ pro který nemá SVJ žádný úpis vlastníka ?
  2. lze vůbec vlastníky (kteří byli členy SVJ v okamžiku schválení nákladné opravy) nějak donutit dlužní úpis vůči SVJ podepsat) ?
  3. pokud není nutná existence takového úpisu, co zavazuje vlastíka splácet dluh který vůči SVJ má ?
  4. co byste radili vlastníkovi který toto ví, je v menšině a rád by byt prodal. Jenže SVJ po něm teď chce při prodeji nejen doplatek jeho alikvótní části za úvěr ale i alikvótní části té nedobytné pohledávky stávajících vlastníků s tvrzením že „na konci to někdo zaplatit musí“ a ti co se ke konci „probydlí“ by na splátku dluhu neměli ?
  5. co byste radili vlastníkovi který toto ví, je v menšině ale předpokládá že se k rozhodnému datu „probydlí“?
    Měl by již nyní podat třeba trestní oznámení „Porušení povinnosti při správě cizího majetku“ (§220, §221 TrZ) když ví že SVJ alikvótní část úvěru pro běžící exekuci neuplatnilo?

Neználek'

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.