Vložil karelh, 21. Prosinec 2013 - 10:49

Dobrý den, vyúčtování služeb dle z.č. 67/2013 Sb. se na služby poskytnuté v roce 2013 nevztahuje, viz § 14:

Přechodná ustanovení

(1) Pokud tento zákon nestanoví jinak, řídí se jeho ustanoveními i právní vztahy vzniklé přede dnem nabytí jeho účinnosti. Vznik těchto právních vztahů a nároky z nich vzniklé přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona se však posuzují podle dosavadních právních předpisů.

(2) Rozúčtování a vyúčtování nákladů na služby za zúčtovací období, které započalo přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, se provede podle dosavadních právních předpisů.

Takže zpracuji vyúčtování za letošní rok ve lhůtách dle našich stanov, tj. vyúčtování do 30.4. (většinou jej doručuji o měsíc dříve) a přeplatky vracím po uplynutí reklamační doby (dle stanov 31.7./31.8.).

Z § 5 ZoSl podle mého názoru nevyplývá, že bych musel pro každou službu poskytovanou SVJ vyhotovit samostatné vyúčtování, tuto povinnost má SVJ pouze dle vyhlášky 372/2001 Sb. Za celou BJ pak vystavuji „souhrnné“ vyúčtování na všechny služby s uvedením nákladu celkem za dům, náklad na byt, způsob rozúčtování, zaplacenou zálohu, zálohy celkem, a výsledek.

Naopak v §7 téhož zákona se uvádí povinnosti poskytovatele a nikde tam nevidím, že se vystaví vyúčtování za každou službu samostaně. Naopak z …v členění podle poskytovaných služeb podle mého názoru vyplyvá, že vyúčtování bude jedno.

Podklady pro vyúčtování jsem případným zájemcům poskytl i bez povinnosti stanovené zákonem.

karelh

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.