Vložil Neználek' (bez ověření), 26. Listopad 2013 - 11:15

..neovlivnitelné vodoměry typ CD ONE TRP, umístěné vertikálně v bytech i v prádelně. Přesto rozdíl v měření…

  • problém by mohl být v tom, jestli opravdu věříte, že existuje pouze 17 odběrných míst a že opravdu nikdo z 16 cti spoluvlastníků s vodoměrem nemanipuloval. Zjevně se jedná o studenou vodu – máte např. zabezpečeny hydranty? – neboť ty většinou vodoměry vybaveny nejsou.

…Jen se dívat jak se někdo (VAK) neoprávněně obohacuje…
…pochybnosti o správnosti měření patního vodoměru, můžete…

  • …si nechat provést zkoušku za 1000 Kč. Jako první krok nepochybně dobré.
    Pak dále hledejte zda nebyly bytové vodoměry ovlivněny a zda máte zabezpečeny všechny možná místa s možným odběrem (u nás jsme měli kdysi ten problém, že byl rozdíl okolo 300 m3 – zjistili jsme že za patním vodoměrem byl malý únik který mizel kdesi v zemi přičemž se podmáčení nebo vzlínání nijak neprojevovalo abylo obtížné na to tedy přijít (alespoň pro „experty“ z výboru SVJ))

…případ z z měření v tomto roce…tedy části roku interpolovaný na celý rok…

  • pořídili jste nové vodoměry… s dálkovým odečtem? Protože takové by Vám daly dobrou nápovědu kdy začne docházet k významnému „rozvírání nůžek“ tj. zvětšování rozdílu mezi součtem poměrových měřidel a fakturačního měřidla.

…kde je stanovena maximální chyba vodoměru 4%…

  • příloha 1 odst 2 vyhlášky 334/2000

…chceme kontrolu provést na místě…to však budeme muset vybudovat na straně za patním vodoměrem přípojné potrubí pro etalon ČMI…

  • to je samozřejmě nesmysl. Požádáte o provedení zkoušky a na dobu zkušebního měření Vám bude patní vodoměr vyměněn za jiný „náhradní“. Pokud akreditovaná laboratoř prokáže významné nedodržení vlastností měřidla – hradí zkoušku i náklady demontáže dodavatel. V opačném případě odběratel (Vaše SVJ)

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.