Vložil lake, 4. Listopad 2013 - 9:17

Pane chápající,
Vám možná vyhovuje pošlapávání Ústavy, pokud k tomu je „přijatelný projev“. Ale Vy ten rozpor s ústavou ani nedokážete rozpoznat.

Předseda vlády Stanislav Gross měl „přijatelný projev“ a byl novináři svého času označován za českého Tonyho Blaira, naději české politiky. A jak to dopadlo víme. Vít Bárta měl „přijatelný projev“ a proto se stal v roce 2010 ministrem. Pak musel s ostudou z vlády a v dubnu 2012 byl (nepravomocně) odsouzen k 18 měsícům odnětí svobody v souvislosti s úplatkářskou aférou. Před třemi dny jej zatkla policie, která vyšetřuje úniky informací z MV.

Až za Vámi přijde podvodník v obleku, dáte mu dvacet tisíc jen proto, že měl „přijatelný projev“? Legendární Harry Jelínek, který „prodal“ americkému milionáři hrad Karlštejn, měl také velmi „přijatelný projev“. Tři podvodníci ze Zlína, kteří okradli 960 důchodců, měli také „přijatelný projev“. Jinak by jim okradení nesvěřili celkem 10 milionů, že ano. (http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…).

A právníci, kteří dnes tahají veřejnost za nos při pořádání dobře placených přednášek pro výbory SVJ, mají také „přijatelný projev“. To ovšem neznamená, že jejich tvrzení jsou v souladu s právem.

Abyste to rozpoznal, musel byste si všímat úplně jiných věcí než je „přijatelný projev“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.