Vložil lake, 4. Listopad 2013 - 5:24

Aby nás pánbůh při zdravém rozumu zachovati ráčil…

NOZ neobsahuje ani jediné slovo o povinném přechodu stávajících SVJ na právní úpravu bytového spoluvlastnictví podle NOZ. Takže tento násilný přechod se nekoná. To bychom byli jako za okupace, kdy německá Wehrmacht obsadila ČR dne 15. března 1939 a na všech nárožích vylepili plakáty, že od 16. března se jezdí vpravo namísto vlevo. Sofort!!! Schnell, schnell!!!!!

Já ale dnes žádné plakáty na nárožích vylepené nevidím. Žádný celostátně platný právní předpis nepřikazuje, že by stávající SVJ měla provést ten nesmysl, aby se začala povinně řídit právní úpravou platnou pro nové právnické osoby.

Stejný problém – přechod na novou právní úpravu – se řešil v zákonu č. 90/2012 Sb o obchodních korporacích. Zákonodárce dal výslovně najevo, že tam, kde zákon výslovně nenařizuje povinný přechod na novou právní úpravu, ponechává rozhodnutí zcela na samotné právnické osobě, popřípadě na jejích členech (§ 777 a 785 ZOK).

Totéž – tedy princip dobrovolnosti – se uplatní u stávajících SVJ(2000). Nic jiného totiž není v žádném právním předpisu uvedeno. Nic jiného neplyne z ústavy tohoto státu.

Vykladači – kolaboranti – se nám snaží namluvit, že existuje jakýsi přísně tajný „Rozkas pro O­byvatele“, který nám všem přikazuje, abychom se chovali jako ovce a poslušně plnili výmysly nikým nezvolené hrstky právníků. Ti si ještě nestihli přečíst ústavu, ale masově pořádají (dobře placená) školení o NOZ. Kšeft je kšeft, peníze jsou peníze.

Ten údajný přísně tajný „Rozkas pro Obyvatele“ nikdy nikdo neviděl. Žádný právník není schopen říci, ve kterém ustanovení NOZ se ten Rozkas nalézá. Schválně – zeptejte se na to některého z nich.

Ale i přes tenhle zjevný rozpor kolaboranti na nás ječí a hrozí: Ovce! Do stáda! Auf Befehl!!! Jetzt! Aber streng geheim!

Já se nenechám hnát ve stádu. Raději se budu řídit podle právních předpisů a Ústavy ČR. Netrpím vstřícnou předposraností vůči vrchnosti, která pošlapává Ústavu. Ale každý máme svou volbu.

lake

Doplňkové čtení:
http://www.portalsvj.cz/…blbcem-o-noz
http://www.portalsvj.cz/…ara-blazkova

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.