Revitelizace domu, výměna oken a lodžiové stěny bez souhlasu SVJ

Vložil Petr K. (bez ověření), 19. Říjen 2013 - 15:46 ::

Dobrý den, mám dotaz, který se zde již řešil několikrát, tj. refundace oken, ale trošku z jiného pohledu.

Vlastník bytove jednotky před několika lety nechal na své náklady vyměnit celou lodžiovou stěnu i s oknem, avšak bez souhlasu SVJ. Tento rok proběhla celková revitalizace domu, jejíž součástí byla i výměna oken a lodžiových stěn. V současné době se řeší otázka refundace nákladů. SVJ nemá problém s refundací oken, ale již má problém s refundací nákladů na výměnu lodživé stěny (údajně nikdo toto dříve nepožadoval a jaksi rozpočet a úvěr s tímto nepočítá). Shromáždění SVJ odsouhlasilo revitalizaci obecně, ale neřešilo se výslovně otázka, co s okny a lodžiovými stěnami, které již byly vyměněny (zda revitalizace proběhne bez nich, zda případně dojde k auditu, zda již vyměněné prvky mají vlastnosti podle projektu apod. či zda dojde taktéž k jejich výměně). V rámci revitalizace samozřejmě k jejich výměně nedošlo, nikdo ani neřešil otázku, zda splňují požadavky projektu, jen se zjišťovalo, kdo již má vyměněno, aniž by se také zkoumalo, zda bylo vyměněno se souhlasem SVJ či nikoliv.

Výbor SVJ přišel z řešením, že dodatečně může vlastník požádat o schválení změny, pokud tedy pro bude 75% většina všech a v takovém případě mu bude stěna refundována.

Moje otázka směřuje k tomu, zda tento souhlas nebyl již dán zpětně schválením té revitalizace samotné, kde se neřešila otázka, co s již vyměněnými prvky.

Výbor arguemntuje také tím, že jelikož nebyl dán předtím souhlas, mohlo tedy SVJ žádat o obnovu původního stavu a argumentaci bezdůvodným obohením neakceptují.

Děkuji za odpověď.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.