Účinnost NOZ?

Vložil Pavel, 9. Říjen 2013 - 12:33 ::

Dnes v 11:18 zařízl Senát zákonné opatření Senátu k daním.

Věcně mají senátoři pravdu. Neschopná vláda, která již naštěstí padla, zneužila NOZ, aby si prosadila své zájmy v oblasti daní.

V rozporu s legislativními pravidly bylo do zákona, který měl pouze přizpůsobit daňové zákony nově přijatému občanskému zákoníku, podvodně propašováno mnoho věcných změn, které s NOZ neměly co dělat.

Při připomínkovém řízení na začátku roku na tuto skutečnost odborná veřejnost poukazovala. Kalousek se však nedal a prosadil si co chtěl, což mu ve vládě paní Nagyové nedalo moc práce.

Jak to bude se samotným NOZ bude velmi zajímavé. Jedna z možností je jeho odložení.

Hezký den!

P.S.

s ohledem na pokročilou dobu jsem očekával, že by to mohlo Senátem projít. Asi Senát dal přednost tomu, že zákonné opatření Senátu nemá být zneužito pro daňové experimenty páně Kalouska.

P.P.S. Senátor Grulich (ODS) situaci vyhodnotil takto: „Odmítám jednat o Zemanových dekretech a odcházím do senátní restaurace“ viz stenozáznam. Vůbec nepochopil, že nastalá situace je přímým důsledkem neschopného ministra Pospíšila (ODS), který opožděně předložil do sněmovny doprovodné zákony a navíc dovolil Kalouskovi podvod se změnovým zákonem o daních.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.