Vložil lake, 10. Říjen 2013 - 8:56

Vážený 12345,
divné je mi něco úplně jiného: že publikující právníci a stará Blažková vyjadřují ve sboru evidentně protiprávní názory bez jakéhokoliv pokusu o právní zdůvodnění, v rozporu s Ústavou, Listinou základních práv a svobod, v rozporu s judikáty Ústavního soudu, v rozporu se zněním zákona č. 89/2012 Sb. Toto je mi divné. Ale možná se toto kompletní selhání zdravého rozumu dá nějak vysvětlit, kdo ví?

Určitě zde hraje svou roli česká tradice. Právníci i ostatní většinou mlčeli, když v Čechách a na Slovensku byli Židé nuceni přišívat si na kabáty žluté hvězdy a jejich majetek byl přebírán Árijci té správné rasy. Pak nastala doba rozkulačování a vyvlastňování majetku, řízení komunistickými soudruhy. Mlčelo se. Ani v dlouhém období normalizace jsem nezaznamenal, že by se právníci nějak významně a většinově ozývali ve prospěch zákonů, lidských práv a že by kritizovali porušování zákonů komunistickými mocipány. Výjimkou byl Pavel Wonka, neprávník, kterého to stálo život.

Teď jde pouze zdánlivě o prd – drobnost, která v celku údajně nehraje velkou roli. Tak se konejší někteří. Ale jde o porušení Ústavy, a to nikdy není drobnost. Zvlášť když toto porušení je oslavováno, zveřejňováno a zasazováno do našich vymývaných mozků. Vstřícná předposranost veřejnosti a právníků zvláště povede dříve či později k totálnímu bezpráví. Když proti tomuto zřejmému porušení Ústavy a ohýbání zákona nevoláme dnes na poplach, uvidíme v budoucnu znovu žluté či rudé hvězdy.

Rozumím, že většině je to jedno: dejte si vepřo a knedlo, zajděte si na pivo, v sobotu na fotbal a večer se nezapomeňte kouknout na Vyvolené.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.