Vložil Pavel, 2. Říjen 2013 - 23:41

Není to tak bezvýchodné, jak se Vám to jeví. :-))

1)Se správcem připravujeme, jak bude po 1.1.2014 zajištěno plnění § 1177, 1178, 1179, 1180/2, 1186/2. To pro začátek stačí.

2)Do 2 let bychom měli změnit název ze „Společenství ulice“ na „Společenství vlastníků ulice“. To si troufnu ignorovat, protože doufám, že nejpozději do 3 let se tento nesmyslný výmysl pachatelů NOZ zruší. Již se stalo něco podobného, kdy nějaký moula zákonem nařídil, že občanská sdružení musí mít právní formu uvedenu v názvu. Za rok to změnili jako úplnou blbost. Nebo budeme hrát o druhou větu § 3042. :-))

3)Do 3 let bychom měli změnit stanovy. Není kam spěchat, opět je předpoklad, že bude technická novela nepovedeného NOZ, která opraví alespoň největší chyby. Například doplní vypadlý přechoďák, že stará SVJ se mají řídit NOZ s tím, že je to pouze pro zvýšení právní jistoty občanů, ale že to tak bylo vždy myšleno a že to vlastně z NOZ vyplývá. To je obvyklý postup neschopných úředníků, když něco zvorají a nechtějí ztratit tvář. Pak bude spokojen i pan lake. :-))

4)Že je jinak definovaná jednotka, je skutečnost na kterou reaguje i zákon o KN. Zkrátka budou vedle sebe existovat SVJ se starými jednotkami a SVJ s novými jednotkami. Pro vlastníky z toho nic zásadního neplyne.

5)Nikdo nenařizuje 100% pro změnu stanov, takže taky není problém.

6)Nikdo nebude Vaše SVJ rušit. Asi nevíte jak fungují české soudy. :-))

7)Peníze na účtu budou stále SVJ, žádný problém.

8)Neznám případ, že by někdo SVJ zrušil. Tedy mimo výbuchu plynu, ale ne soudně.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.