Vložil Dotaz (bez ověření), 23. Srpen 2013 - 2:38

pokud platíte zálohy na modernizace a rekonstrukce k rukám SVJ, činíte to zcela dobrovolně a z Vašeho vlastního rozhodnutí

I já tak zřejmě z neznalosti činím – tedy platím zálohy PŘEDEPSANÉ. A dá se to nějak napravit? Záloha dle §15/2 ZoVB byla u nás stanovena tak, aby pokryla i účel modernizace (zateplení fasád) a SVJ požaduje právě tuto částku na základě usnesení. Na výzvy k doložení účelu stanoveném v §15/1 ZoVB nevede komunikace ani se SVJ ani se správcem k ničemu.

Vyúčtování záloh na správu máme tím stylem že na jednoročně pořádaným Shromáždění (za rok 2012 jsme jej ještě neměli (tam nám SVJ předkládá zprávu o hospodaření – nikoli vyúčtování DZ, to jsem ještě neviděl nikdy), a odhadovaný termín je listopad 2013) se přečte seznam asi 15 položek a tím je to pro SVJ i správce vyřízeno. Reklamaci jsem podal. nevedla k ničemu. Co se má udělat – přestat platit zálohy dle §15/2 nebo přestat platit souhrnně předepsanou částku (zahrnující jak zálohy dle §15/2 tak zálohy na služby) úplně ??


Nemůžete tedy takovou zálohu požadovat nazpět vůbec, protože jejím zaplacením jste vyjádřil souhlas

Tím říkáte že část kterou převedu na SVJ je automaticky prostředkem SVJ a pokud třeba zašlu „více“, že mi tato část peněz nepatří ??
(resp. dejme tomu že pojedu na rok do ciziny a zaplatím za celý rok. Protože jsem ale zálohu (DZ) neuhradil v požadované výši na předpisu SVJ kde je stanovena měsíční částkou, je její „převis“ tím souhlasem s jejím budoucím využitím jak uvádíte ???)


…Chcete-li se domoci vrácení zálohy, musel byste Vy…

A co takhle zápočet použít nelze? Je možný? Pokud zaplatím „více“ (přitom předpokládám, že pokud mi SVJ neprokáže vyúčtováním použití záloh pak „více“ znamená „veškeré nezúčtované platby“, které jsem na účet SVJ zaslal) tak se domnívám že by snad nemusela být moje pozice „aktivní“ jak uvádíte panu „dolomitovi“ ale pouze „pasivní“ s důkazním břemenem na straně SVJ. Já přestanu platit a SVJ ať u soudu prokáže že jí skutečně dlužím a to i ty částky které „…zcela dobrovolně a z vlastního rozhodnutí…“ platím. Ano nebo ne?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.