Vložil Pavel, 19. Červenec 2013 - 7:56

Markéto,

prosím pište do předmětu nějaký název, který má smysl, děkuji.

Domnívám se, že ve Vašem SVJ máte větší problémy, než nějaký rozdělovník.

Uvádíte, že bývalému předsedovi skončil mandát a že následně, až na základě situace na shromáždění, podali demisi ostatní členové výboru. To je špatně. Délka mandátu platí pro výbor, nikoliv pro jednotlivé členy výboru. Na Vašem místě bych řešil takovéto problémy a nikoliv kdo bude uveden v rozdělovníku pro emailovou korespondenci výboru.

Viz např.:

http://www.portalsvj.cz/…clenu-vyboru

U nás to máme zařízeno tak, že existuje schránka SpolecenstviAB­C@nnnnn.cz. Zde jsou registrováni všichni členové SVJ, kteří předali své emailové adresy. Z této adresy pak výbor rozesílá všeobecné informace (odstávka vody, odečítání energií atd.), zápisy z výboru, materiály na shromáždění, zápisy ze shromáždění atd. Vedle toho výbor a KK komunikuje mezi sebou na osobních emailech. Zde se v různých variantách připravují materiály pro shromáždění atd. Zasílání této pracovní komunikace by většinu členů spíše obtěžovalo, možná by ukojila nějakého šmíráka. Pokud by někdo požádal o kopii této pracovní komunikace, tak bych ji nevydal.

Neznám předpis, který by mne nutil vydat moji emailovou komunikaci ostatním členům SVJ.

Je signifikantní, že ti kdo toto tvrdí, nikdy neuvedou číslo předpisu. Nejspíše proto, že takový předpis neexistuje.

I NOZ v § 1 179 uvádí, že člen SVJ má právo nahlížet do smluv, účetních knih a dokladů. O právu nahlížet do emailů členů výboru a KK nic neříká.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.