Vložil lake, 2. Červen 2013 - 9:37

Peniku, jste zmatený popleta. K přijetí půjčky či úvěru SVJ nepotřebuje, aby se sešlo shromáždění. Přečtěte si ZoVB. Zejména to platí v případech, které nesnesou odkladu, jako je porucha výtahu v domě. Musíte kmitat, člověče. Ne se flákat a stěžovat si že u vás nic neeeejde.

Popsal jsem zde jediné čtyři reálné možnosti financování havarijní opravy: z vybraných záloh, z příspěvků od vlastníků jednotek, z prostředků SVJ získaných od banky půjčkou či úvěrem, z půjčky od jiné osoby. Nic jiného nepřichází v úvahu (snad jedině sponzorský dar od pana Babiše, nebo výhra ve Sportce). A Vy k tomu bručíte cosi o tom, že jsem teoretik??? Vy nejspíš budete neschopný praktik, že ano.

Vaším úkolem je opravit výtah a sehnat k tomu 175000 Kč. Poradil jsem vám čtyři způsoby, jak na to. Co ještě víc chcete, člověče? Abych to zařídil za Vás?

Nijak to nesouvisí s tématem diskuse, ale byl jsem předsedou SVJ v domě o ploše 4200 m2 po dobu asi 8 let. Některé názory místních diskutujících ovšem ukazují, že ani dlouholetá funkce ve výboru jim nepomohla k tomu, aby se orientovali v problematice správy domu.

Mějte se pěkně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.