Vložil lake, 2. Červen 2013 - 8:41

Pokud v onom domě neskládali dlouhodobou zálohu (a bylo to jejich rozhodnutí), pak ten, kdo chce jezdit výtahem do vyšších pater, prostě ty peníze složí. Nebo chcete tvrdit, že mezi 100 byty se nenajde nikdo, kdo je schopen tu částku svému SVJ půjčit na úrok řekněme 8 či 10 procent? Úrok si pak vybere ve slevě na příspěvcích podle § 15 odst. 1 ZoVB, aby příjem nemusel zdanit.

Samozřejmě že si mohli dříve odsouhlasit dlouhodobé zálohy, ale pokud to neudělali – taky dobře. Každý má, co si zaslouží. To je přece tak jednoduché… Havárie vody? Nemáte-li naspořeno, složte příspěvek, nebo v domě nepoteče voda. Havárie kotelny? Nemáte-li naspořeno, složte příspěvek, nebo se nebude topit a nepoteče teplá voda. Havárie výtahu? Složte příspěvek, nebo se nebude jezdit.

Pane Kruppe, Vy tvrdíte, že ve Vašem domě nefunguje výtah, ale výbor na to kašle – cituji Vaše slova: „… vzít si bankovní úvěr na nějakých 50–100 tis, rovněž za tu námahu a administrativu kolem toho nestojí.“ Aha. Vlastníci šlapou pěšky do 12. patra, ale složit se na opravu nechtějí. Milostpánům ve výboru to za tu námahu nestojí, aby vyřídili půjčku. Nu, když to tedy nejde tak ani tak, budete všichni v domě chodit za trest pěšky. Není vám pomoci. Váš dům je zakletý. Nic nejde.

Lenost a neschopnost, pane Kruppe. To je ten problém v tolika společenstvích.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.