"Nedoložíte-li důvodnost, neplatím"

Vložil Karlolína (bez ověření), 1. Červen 2013 - 16:30 ::

Řada přispěvatelů zde uvádí, že má pochybnosti o správnosti předpisu plateb nebo rozúčování a vyúčtování. Jsou tu doporučovány různé postupy obrany, včetně soustavného podávání žalob.

Podívejme se na věc z hlediska zájmů vlastníka bytu. Vlastník bytu má zájem, aby správce (= společenství) vykonával svou činnost řádně. Není-li tomu tak, nabízí se následující postup:

Vlastník bytu sdělí společenství, že bude hradit pouze prokazatelné náklady v rámci zákona, a požádá, aby mu byly měsíčně či čtvrtletně poskytovány faktury, na jejichž základě společenství plnilo. Ty vlastník domu posoudí a shledá-li je v pořádku a v souladu se zákonem, uhradí část na něho připadající.

Svoje povinnosti popsaným postupem vlastník jednotky neporuší, a přitom nemusí řešit, zda společenství řádně vede účetnictví, má řádně sestavený plán nákladů, které bude nutné vynaložit, či domáhat se nahlédnutí do listin.

Shrnuto: Nedoložíte-li, neplatím.

Je to postup zcela běžný kupř. v taxislužbě či pohostinství.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.