Vložil Ljukin, 20. Říjen 2014 - 12:34

Pane Lake,

je tato dohoda možná i dle nového OZ? Případně prosím o komentář.

Co byste navrhoval zde, př.:

2.majitelé NP(vlastní dodávka tepla, elektřiny, voda) a 20.majitelů bytů. Dříve rozdělené účty Byty vs Nebyty, nakonec přes nesouhlas nebytů spojeno odhlasováním na Schromáždění a vlasní „napořené“ peníze jsou najednou všech.

Problém je ve velkosti NP oproti bytům, průměrný byt 65m2 a Nebyt 170m2, nebyty nevyužívají společné prostory, které jsou v PV, mají vlastní vstupy, vlastní výlohy, vlastní okna, které si zakoupili, tyto věci hradí se svého žádné společné příspěvky jim nikdo nedá. Nechtějí se tedy logicky podílet na opravách ve vchodech, tak jak by rádi ostatní. Tyto prostory Nebyty prokazatelně nevyužívají, nemají k čemu.

Jak to nastavit, tak aby byli všichni spokojení? Byla udělena dohoda na příspěvek na opravy (zál. na správu domu) v jiném poměru, nižším. O.K. a poté spojeny účty, což průhlednost jednotlivých úhrad znepřístupnilo.

Jak prosím vyčlenit opravdu společné opravy celého domu od těch, které náleží pouze bytům? Ve více domech, je to spíše férová dohoda, které jsem zastáncem.

Př. Spol.prostory dle PV, kde ovšem vlastník nebytu nechodí: prostory bytů – schody, chodby např. malování, oprava světel v těchto prostorech, hasičáky, teplá voda (nebyt využívá pouze studenou a ohřívá si ji el.), plyn – který NB nevyužívají. Revize, opravy atd.

Logické jsou opravy střechy, obvodového zdiva tzn. „opravdu“ společných prostor, ale nikoliv těch sporných, které nebyty nevyužívají a svými m2 by hradili ve většině všechny opravy přávě oni.

Osobně to chápu tak, že pokud došlo k dohodě o snížení podílu zálohy na opravy domu v určitém poměru, že se nebyty podílejí na opravách domu jen do výše tohoto sníženého poměru.

Velmi děkuji za názor, Pěkné pondělí

%Omlouvám se za dlouhý post..

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.