Vložil X (bez ověření), 2. Červen 2013 - 16:47

Domnívám se, že to vaše uspořádání, jak jste je popsal, je možné pouze dohodou všech. Jestliže fasáda v 3. sekci potřebuje nutně opravu a přitom nemáte příslušnou dohodu všech, pak se musíte na opravě podílet všichni poměrně podle svého spoluvlastnického podílu, neboť fasáda je společná všem, sekce nesekce.

Proč si to tak komplikujete? Chápu, že je lákavé rozdělit dům na logické části spravované samostatně, ale musíte počítat s tím, že zákonitě dříve nebo později narazíte na nečekané problémy způsobené nesouladem se zákonem, bezdůvodným obohacením, nezdaněným příjmem, apod. Ale možná to máte dokonale promyšlené a ošetřené stanovami, jenže pak byste se asi neptal.

Náš dům se také skládá ze 4 sekcí, které zvenčí dokonce vypadají jako samostatné domy (jsou odděleny mezerou cca 10 m). Máme ale společný suterén s rozvody, sušárnou a výměníkem tepla. Proto máme jen 1 parcelu, 1 č.p., 1 SVJ, 1 výbor, 1 účet, atd. Když se něco rozbije v jedné sekci, zaplatí to všichni. Příště zase všichni zaplatí opravu v jiné sekci. Zatím nikoho nenapadlo soukromničit jen na své sekci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.