Vložil Jar (bez ověření), 1. Červen 2013 - 15:26

Děkuji Magdo,

zvolila jsem stejný postup ve všech bodech se stejnou úvahou, myslím, že ze zdejších diskuzí opravdu plyne, že je potřeba platit na předem určený a vlastníky odsouhlasený nebo zákonem daný účel, typu revize atd.

Také jsem se rozhodla jít cestou: „Trvám na dodržování zákona a stanov“ a bráním se „pasivně“.

Ale žasnu nad tou drzostí, 3 lidé si uzavřou DPP na sebe a své rod. příslušníky, cca 23 000,–Kč, tak to je téměř prům. měsíční plat na plný úvazek, tak by snad mělo být známo co je v DPP za požadavky a jaký je z toho výstup. Ale stav je takový, že to nikdo neví, ani KK nevěděla do předložení účta, že nějaké DPP jsou, ačkoli chodí na schůze výboru.

FO je fakt kloboukem, ze kterého si výbor bere, co uzná za vhodné, říká tomu „Plníme přání obyvatel domu“. Obvykle jde o přání několika lidí či dokonce jednotlivce. Bývalý předseda si bez souhlasu výboru nedovolil ani vyměnit roztrhanou rohož za novou…

Je to ale dobrá škola takové SVJ, absolutně se nedivím, že co se vybere na daních ve státě, to se z velké části rozfofruje neekonomicky. Takoví prostě jsme my lidé.

Co mě na celé věci nejvíce šokuje, jak absolutně téměř nikdo z vlastníků neví, jak vlastně SVJ funguje, jaká má kdo práva a povinnosti. Přitom svěří někomu péči o svůj často těžce získaný majetek, mohou být díky jednání orgánů SVJ uvrženi do dluhů, stejně je jim to jedno.

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.