Vložil Viktor_SVJ, 21. Květen 2013 - 9:32

Na shromáždění jsou přítomni vlastníci jednotek a zároveň je přítomen nejvyšší orgán SVJ – právnické osoby. Kdo z nich přijímá které rozhodnutí závisí pouze na tom, zda jde o záležitost v rámci omezené právní způsobilosti SVJ, nebo jde o záležitost mimo tento rámec. Pokud by snad ještě nebylo něco jasné, klidně se zeptejte.

Takže pár věcí/dotazů, které z toho vyplývají:

Pokud se na Shromáždění SVJ sejde alespoň 75% vlastníků, můžou si odhlasovat jakoukoliv rekonstrukci/o­pravu/moderni­zaci. Nejedná se o rozhodnutí Shromáždění, takže do zápisu se pouze uvede, že vlastníci zavazují výbor SVJ provést nějaké kroky k jeho realizaci.

Takže když pro jednoduchost budeme u všech hlasování uvádět do zápisu „vlastníci rozhodli“ namísto „Shromáždění se usneslo“, máme po starostech?

Vlastníci si zároveň musí dohodnout financování celé akce, přičemž pokud se rozhodnou na to spořit předem místo toho, aby nakázali výboru SVJ vzít si úvěr, musí tomu říkat nevratné příspěvky, nesmí tomu říkat zálohy?

A poslední otázka – pokud k nějakému rozhodnutí stačí 75% vlastníků (ale nesmí to rozhodnutí udělat Shromáždění), musí o tom rozhodování vědět všichni vlastníci? A jakým způsobem je o tom musím informovat, když takové hlasování chci vyvolat?

  1. pověsím to na nástěnku
  2. hodím jim papírek do schránky
  3. pošlu jim to do vlastních rukou s doručenkou
  4. napíšu to na pozvánku na schůzi Shromáždění (můžu vůbec, když je to něco, o čem Shromáždění nemůže rozhodovat?)
  5. řeknu jim to až na místě

U bodů a, b a c by mne zajímalo, jak dlouho před tím, než chci hlasování provádět, je musím informovat…

A pokud nebudou přítomni, jakou formou je mám/musím informovat o výsledku toho hlasování?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.