Vložil Alexxandra Pretty, 17. Květen 2013 - 10:21

Tak ještě jednou, jsme SVJ, to znamená, že máme fond oprav. Z tohoto nemám jediné vyúčtování za celých osm let, co jsem zde a je mi různými výmluvami odmítáno do něj nahlédnout.

SVJ vlastnilo do r. 2011 poslední družstevní byt, který jsme odprodali jednomu zájemci z domu. Zmiňovala jsem to v souvislosti s tím, že z prodeje tohoto družstevního bytu se realizovaly opravy domu a realizovaly se zároveň i z peněz z fondu oprav – teda nevím to jistě, protože mně nenechají do ničeho nahlédnout, jen byla někde na schůzi zmínka, že ve fondu oprav nejsou peníze a je prý potřeba půjčka z družstevního účtu. Tj. z peněz z prodeje družstevního bytu se půjčilo do fondu oprav – nevím kolik a za jakých podmínek a zda je to vůbec legální – asi ano.

Mám obavy, že se tady tak trochu čaruje s penězi – nevím, co konkrétně se opravilo, kolik to stálo, z kterých peněz to konkrétně šlo. U nás žádné zprávy z hospodaření na schůzi nejsou a to jak z družstva, tak ani ze SVJ. Jen se třeba někdy na schůzi zmíní, že je potřeba koupit sekačku, odsouhlasí se to, ale kolik sekačka stála nevím, kolik peněz zůstalo nevím a kde je sekačka taky nevím. Rozhodují tady tak tři partaje, kterým se ostatní přizpůsobí. Snad jsem to napsala jasněji, omlouvám se za zmatky :-)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.