Vložil lake, 11. Květen 2013 - 6:25

A já zkusím znovu odpovědět.

  1. Je to v pravomoci SVJ, které jedná svým výborem. Pokud jste si od SVJ něco objednal (např výměnu vodoměrů, které jsou Vaším vlastnictvím, nebo revizi plynových spotřebičů v bytě, nebo instalaci videotelefonů patřících k bytu), pak předseda nechá dodávku zrealizovat, proplatit, a peníze pak vymáhá na těch, kdo si práci objednali (například tak, že částka se strhne z účtu Vašich záloh na správu a Vy budete požádán o doplnění výše záloh).
  2. Záloha na správu domu je určena pouze na zákonný účel – na krytí nákladů, které bude nutné vynaložit v příštích měsících a následujících letech na správu společných částí domu včetně oprav a údržby. Je ovšem nejasné, zda videotelefon je společnou částí domu, společnou některým vlastníkům jednotek, nebo je snad společný všem, nebo patří k bytu jako jeho technické příslušenství. To je problém vadného Prohlášení vlastníka a problém, že se v domě neuskutečňují shromáždění.
  3. Osamostatnění jednotlivé sekce viz § 2 ZoVB. Součástí tohoto procesu bude zánik SVJ a zrušení rozdělení domu na jednotky. Nutný je souhlas všech vlastníků jednotek v domě. Hodně štěstí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.