Vložil lake, 9. Květen 2013 - 22:46

Bohužel neumím Vám poradit. Vaše SVJ zřejmě patří k těm, které musí mít za každou cenu všechno extra a jinak než podle zákona. Výslekem je naprostá džungle a právní chaos. Není to Vaše chyba, ale stav je zvenku nerozluštitelný.

  • Pokud nejsou domácí telefony uvedeny v Prohlášení, pak se neví komu patří, ani jak se na ně přispívá. To musíte vědět Vy. Pokud vyjdu z toho, že telefony nejsou společnými částmi domu, pak je vyloučeno použít § 13 či § 15 zákona.
  • Protože jste se na nic předem neptal a podepsal, pak správné je to zaúčtování, které proběhlo. To znamená – každý kdo chtěl si zřejmě zaplatil svůj telefon ze své kapsy a je spokojen. Buďte spokojen i Vy.
  • Tvrzení „finance vchodů jsou oddělené“ mi signalizuje, že máte nějakou naprosto nestandardní dohodu. Jen vy víte jakou, jen vy víte zda je písemná, jen vy víte jaký je její obsah. Zákon nic takového nezná, takže opět platí – motanice, ve které neumím nic poradit.

Připomíná mi to černobylskou jadernou elektrárnu. Soudruzi v noční směně vypojili automatickou ochranu reaktoru, vysunuli řídící tyče, chlazení reaktoru připojili na elektrická čerpadla, napájená energií z turbogeberátorů, kterým ale zavřeli přívod páry z reaktoru. Nebylo divu, že to všechno vybouchlo.

Vaše SVJ mi připomíná takový Černobyl. Všechno máte přeházené, základní dokumenty jsou neúplné, nic nefunguje podle zákona, všechno je jinak než jak má být.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.