Vložil Zahradníček Petr, 9. Květen 2013 - 21:19

Dobrý večer, děkuji za odpověď a pokusím se na jednotlivé body reagovat.

  1. Nejsem si vůbec ničím jistý. Ta akce již proběhla, viz můj první dotaz. Byly vyměněny telefony, tabla, rozvody prostě komplet všechno ve 12 bytech za cca 70 000,– Kč.
  2. Zákon o vlastnictví jsem prostudoval. V §13 se uvádí, že při modernizaci, rekonstrukci atd. postačuje souhlas tříčtvrtinové většiny vlastníků jednotek. V našem domě( 8 vchodů) se dělal pouze jeden vchod. Mám tomu rozumět tak,že i když se dělá jen jeden vchod musí o tom rozhodovat všichni vlastníci, nebo jenom dotčeného vchodu. Finance vchodů jsou oddělené. V § 15 se uvádí, že pokud dohoda neurčuje jinak, náklady se hradí dle spoluvlastnického podílu. Vztahuje se to i na tento případ? U nás byly náklady pro majitele bytu s podílem 0,9% a 1,5% naprosto stejné. Je to v pořádku?
  3. Ve stanovách jsem na tento problém odpověď nenašel.
  4. V Prohlášení vlastníka budovy ohledně vlastnictví telefonů není žádná zmínka.
  5. Poslední schůze vlastníků se konala v r.2009 a rozsah oprávnění výboru se tam neřešil.

Závěrem jenom zopakuji, že žádná schůze se k této akci nekonala. Pouze jsme byli vyzváni každý zvlášť jednotlivě, ať si vybereme telefon a stvrdíme to podpisem. Když jsem po předsedovi výboru SVJ chtěl onen doklad k nahlédnutí odvětil, že jej nemá a neví kde vůbec je. Za každou případnou radu děkuji.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.