Vložil lake, 1. Květen 2013 - 10:30

Nic z toho co napsal Jandus není absolutní pravda.

Tvrzení „vyzděné, tedy společné“ neplyne z žádného celostátně platného předpisu. Příčky mezi místnostmi v bytě mohou přece také být vyzděné, ba i bytové jádro. Nikdo ale netvrdí, že by jenom kvůli tomu vyzdění byly automaticky povinně společnými částmi domu.

Stejně tak je nesmyslný závěr, že komínová vložka je „individuálním majetkem“. Právě tak může být společná, neboť vložka s komínovým tělesem tvoří jeden nedílný funkční a stavební celek. Pak by vložka (věc vedlejší) mohla následovat osud komínu jako věci hlavní. Pokud byla vložka pořízena později, bude rozhodující zda její vlastník je osoba totožná s vlastníkem domu. Podle toho je buď společná, nebo nikoliv společná.

Je třeba méně fantazírovat a raději vyjít z Prohlášení vlastníka budovy. Tazatel sice uvedl, že komíny jsou škrtnuté v textu Prohlášení týkajícím se společných částí, ale rozhodující je pouze zda (a které konkrétní komíny) jsou výslovně uvedeny v definici jednotlivých jednotek. Pokud to není ani tam, ani tam, jde o vadné Prohlášení. Jak je vlastníci jednotek opraví je na nich.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.