Vložil ZnalecPoměrů (bez ověření), 22. Duben 2013 - 8:47

v našem SVJ máme externího správce. Vyúčtování i rozúčtování provádí správce. Smlouva o správě domu je mezi správcem a SVJ (ne! mezi vlastíky/em a správcem) a neobsahuje jakoukoliv upřesněnou specifikaci jak by mělo vyúčtování vypadat – jde doposud pouze o úzus, že má obsahovat náležitosti dle vyhl.372/2001 a zálohy na výtah, a spol. eletriku. Vadné jsou JEN některé vyúčtování (nyní 3ks z 50 – dle infa od sousedů).

  • Je tedy tím Vámi zmíněný „příkazníkem“ správce nebo SVJ?
  • Existuje vůbec nějaký „příkazník“ když žádná „příkazní smlouva“ určující co by měl dělat není
    (smlouva mezi vlastníkem a správcem !! ne mezi SVJ a správcem – u té nás již správce poučil že nejsme její smluvní stranou ale pouze statut. orgán SVJ)
  • Je li nějaký příkazník – má vůči němu vystupovat vlastník s vadným vyúčtováním sám, nebo má požádat dle smlouvy mezi SVJ a správcem → výbor SVJ?

Také jsem neslyšel, že by v našem SVJ prováděli vyúčtování proti bývalým spoluvlastníkům

  1. ani nevíme kde je vzal ďas
  2. ani bychom neporozuměli vůbec tomu co po nás nějaký bývalý vlastník (Lake) chce
  3. ani správce o takové blbákovině neslyšel (odkázal nás na §15/4 a dále mezi řečí abychom k němu dopoledne „chodili střízliví“ a abychom tolik nesledovali „amerikánský seriály“)
  4. ani jsme nikdy NIKOHO NEODMÍTLI – nikdo s takovou absurditou nkdy nepřišel (za posledních 10 let fungování SVJ) A kdyby jo – asi se mu vysmějeme (přímo ho neodmítneme, jen se budeme švejkovsky šklebit… takže vlastně budeme v pohodě :) a když budeme „hodně v pohodě“, poradíme mu – aby se obrátil k soudu :))) ).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.